14. Februar – Alle hjerters dag!

Da var valentines day også kommet til Uganda. Valentines day handler i utgangspunktet om å gjøre ekstra stas på sin utkårende. I USA er valentine en stor dag, men for meg som kommer fra Norge så har ikke den dagen betydd så veldig mye. Det er en dag hvor man feirer romantikk og kjærlighet. I den samenheng tenkte Camilla og meg at vi kunne gjøre ekstra stas på vår gode mann som har PE (Physical Education) på St. Martin Primary School. Han er en Chrisc voluntør som gjør en kjempe god jobb! Her trener han ulike skoletrinn. Det er i utgangspunktet en time som skal være et avbrekk fra skolebenken, men det er også veldig viktig at de skal lære noe ut av lekene. Hva de lærer på skolen er livsviktig, siden det er kanskje det de lærer på skolen som gjør de til den personen de blir. I Uganda har foreldre generelt ikke nok tid til barna sine. De får ikke tid til å fortelle dem hvordan det er riktig å oppføre seg og hvilke verdier som er verdt å verdsette i livet. Derfor betyr det de lærer på skolen mye. Så Joseph gjør en utrolig viktig jobb for lokalsamfunnet.

For å gjøre valentines dagen hans ekstra spesiell bestilte vi en special hire. Siden det var valentine hadde han kledd seg i rødt og svart. Han fikk sitte fremme i bilen, mens Camilla og meg satt bak. For å gjøre det ekstra spennende knyttet vi jakka til Camilla foran øynene hans. “I can’t see properly, I can’t see properly” gikk på repeat helt til vi var fremme på restauranten. Og: “This is wonderful, this is fantastic.” Vi kom frem til restauranten og vi bestilte oss mat. For han var valget enkelt om hva han skulle spise, det var selvfølgelig matåke! Camilla og meg foretråkk istedet indisk foran den lokale maten. Har ikke helt gått opp for oss enda at det er den lokale maten som matåke, bønner, gnuts som er tingen.

Valentine handler om å vise kjærlighet og sette pris på hverandre. Og da tror jeg at tid er det beste du kan gi en annen person. Det handler ikke alltid om å gi penger, gaver eller annet. Men at vi har tid til hverandre. Tror også det er viktig at vi ikke bare husker på å vise kjærlighet til hverandre på spesielle anledninger som valentine, jul, bursdager osv. Men at vi kan huske på å gi litt kjærlighet hver dag. Det trenger ikke å være mye. Et smil, en samtale, et besøk kan gjøre så mye mer enn det vi tror.

HAPPY VALENTINE!

1 tanke på “14. Februar – Alle hjerters dag!

  1. Så hyggelig gjort av dere! Det satte han nok utrolig stor pris på 🙂
    Enig meg deg Marie – vi må vise kjærlighet hver dag! Du er flink til det!

Legg igjen en kommentar