Weekend i Kabale

I helga var vi så heldige som fikk muligheten til å komme i et bryllup. Bryllupet skulle være i Kabale, 9 timer unna med buss fra Kampala. Vi stod opp før fuglene! Kastet oss på en boda – boda til Posthuset i Kampala hvor bussen gikk ifra. I fellesskap startet vi å be for reisen bort. Er ganske annerledes fra hjemme kan man si. Kan ikke se foran meg at bussjåføren på sørlandsekspressen skulle sette i gang en felles bønn. Turen bort gikk overraskende fort. Tilbud om mat fikk vi nok av. Hver gang bussen stoppet, kom folk løpende for å selge diverse ting. Både kaker, grillspyd, brus, chapati, kjeks ble presset inn i vinduene på bussen. Vi fikk se mye fin natur på reisen bort. Uganda er virkelig grønt og frodig. «The perl of Africa» som de sier!

På lørdagen var det tid for bryllup. Så da var det på med de ugandiske nasjonaldraktene, «gomezi». Vi fikk mange komplimenter, tror de liker at vi prøver å passe inn i kulturen!  Det var mye sang og dansing under vielsen. Etterpå var det fotografering utenfor. Det ble hagebryllup med partytelt og mye mat. Det meste gikk på lokalspråket så skjønte ingenting egentlig.. Men så ut til at det var gode taler og at mye fint ble sagt. Plutselig begynte det å pøs regne! Og når det regner i Uganda, regner det mye! Men festen fortsatte og stemningen var det ikke noe å si på. Så ut til at brudeparet var fornøyde, så det var det viktigste. Ble en fin opplevelse.

Når vi først var i Kabale var vi så heldige som også fikk muligheten til å se Lake Bunyonyi. Det er den dypeste innsjøen i Uganda, og den nest dypeste i Afrika. Det tok oss 20minutter med boda boda. Selve opplevelsen bort var en flott opplevelse. Mye fin natur å se, var deilig å kunne trekke litt frisk luft. Vi tok båt og besøkte flere øyer. Var en deilig dag med sol og varme.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 tanker på “Weekend i Kabale

Legg igjen en kommentar